Εκδρομή Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών
Θα θέλαμε να λάβει γνώση ο Σύλλογος Διδασκόντων για την εκδρομή. Όποιος/α δάσκαλος/α επιθυμεί μπορεί να έρθει μαζί μας.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά !!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 με προορισμό το Σπήλαιο του Μελιδονίου και το χωριό Μαργαρίτες στο Ρέθυμνο.

Η Σπηλιά του Μελιδονίου βρίσκεται περίπου 1.800 μέτρα βορειοδυτικά του χωριού και έχει πολύ μεγάλη σημασία από αρχαιολογικής αλλά και ιστορικής άποψης. Η αψιδωτή είσοδος του σπηλαίου, μας υποδέχεται ενώ μας οδηγεί στην πρώτη αίθουσα του φαντασμαγορικού σπηλαίου που ονομάζεται "Αίθουσα ηρώων". Ένα συγκρότημα από σταλαγμίτες αρχίζει και ξετυλίγεται σαν κουβάρι από μπροστά μας ενώ οδεύουμε προς το "Σταυροδρόμι" μπαίνοντας στο δεξιό θάλαμο. Φτάνοντας στη τεράστια αίθουσα "Πάσλεϋ" οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες, δημιουργούν θαυμάσιο σύμπλεγμα και προσφέρουν ένα ονειρικό θέαμα στον επισκέπτη. (https://www.melidoni.gr/cave-ca4p)


Το χωριό Μαργαρίτες, χαρακτηρίζεται ως το χωριό των πιθαράδων, αφού η αγγειοπλαστική παράδοση είναι εμφανής σε κάθε γωνιά του. Ο επισκέπτης περπατά σε δρομάκια με μεγάλες πήλινες γλάστρες- τις περίφημες μαργαριτσανές στάμνες- έξω από κάθε σπίτι, κεραμικά κρεμασμένα στους τοίχους, πιθάρια που κοσμούν τους ανθοστολισμένους κήπους, που είναι μαγνήτης τόσο για το υπέροχο τοπίο όσο και για τις δημιουργίες των ανθρώπων της.Θα καταλήξουμε στην παραδοσιακή ταβέρνα Βελανιδιά για φαγητό για όσους το επιθυμούν.

Το κόστος συμμετοχής είναι 9 € για τους γονείς και 6€ για τα παιδιά και περιλαμβάνει την μετακίνηση με το λεωφορείο και την είσοδο στο Σπήλαιο.

Το κόστος για το φαγητό εφόσον επιθυμείτε είναι 7,5 € το άτομο και περιλαμβάνει ατομικό πιάτο (μπριζόλα ή κοτόπουλο ή μπιφτέκι με πατάτες και μία σαλάτα ανά 4 άτομα. Οτιδήποτε άλλο θα χρεωθεί επιπλέον). Όσοι επιθυμούν φαγητό παρακαλούμε να το δηλώσουν και τα χρήματα αυτά θα μαζευτούν στο λεωφορείο την ημέρα της εκδρομής.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως την Παρασκευή 18 / 05 / 2018 προκειμένου να τακτοποιήσουμε τις θέσεις των πούλμαν. Τις δηλώσεις συμμετοχής καθώς και τα χρήματα θα τα συγκεντρώνει η ταμίας του Συλλόγου κα Γωγώ Μαργιαννάκη - Σπαράκη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας: 6974034452 .

Πρόγραμμα εκδρομής (κατά προσέγγιση)
Τόπος Συγκέντρωσης: 1ο Δημοτικό Κουνουπιδανών και ώρα προσέλευσης : 08.30 π.μ.
Αναχώρηση: 8.45 π.μ.
Άφιξη στο Σπήλαιο: 10.30
Αναχώρηση: 12.00 Άφιξη στο χωριό Μαργαρίτες
Ταβέρνα Βελανιδιές: 14:00 (για φαγητό όσοι το επιθυμούν)
Επιστροφή: 18:00 - 18:30

-
---
Σχόλια