ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών (24 – 01 - 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών         
24 – 01 - 2018
1. « Η τσάντα στο σχολείο» από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο
Σας ενημερώνουμε ότι, με τη με αρ. πρωτ. Φ.7/219218 /Δ1 , 13-12-2017 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο έως την Δευτέρα.

Με την εφαρμογή αυτής της δράσης, επιδιώκεται:

(α) μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών / τριών
(β) σεβασμός στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική)
(γ) ουσιαστική υποστήριξη του μειωμένου χρόνου δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.
Όπως σημειώνεται από το Υπουργείο, η πρωτοβουλία αυτή ΔΕΝ ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών που οι μαθητές / τριες μπορούν να κάνουν στο σπίτι, κατά τις οποίες μπορεί να συνδυάζεται η μάθηση με τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα.

Η υλοποίηση της δράσης στη σχολική μονάδα, θα γίνει:
26 Ιανουαρίου, 
23 Φεβρουαρίου, 
30 Μαρτίου, 
27 Απριλίου, 
25 Μαΐου και 
8 Ιουνίου.

Καθώς είναι η πρώτη φορά που θα υλοποιηθεί αυτή η δράση, πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν (π.χ. ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα, έλεγχος εκ μέρους των μαθητών / τριών του περιεχομένου της σχολικής τσάντας που θα αφήσουν στο σχολείο για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα πάντα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου) θα αντιμετωπίζονται  ανά τμήμα, σε συνεργασία με τους διδάσκοντες.
2. Εορτασμός Τριών Ιεραρχών
Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, εάν ο καιρός είναι καλός, οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί στο σχολείο για να μεταβούν συνοδευομένοι από τους εκπαιδευτικούς στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κουνουπιδιανών. Μετά τη λήξη του εκκλησιασμού, οι μαθητές θα επιστρέψουν συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο, από όπου θα αποχωρήσουν στις 9:30 π.μ.
Σε περίπτωση που ο καιρός είναι βροχερός, οι μαθητές θα προσέλθουν στην εκκλησία στις 8:30 π.μ. συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και θα αποχωρήσουν από αυτήν μετά το πέρας του εκκλησιασμού.
Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.
3. Μπουφάν, φαγητοδοχεία
Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο υπάρχουν αρκετά ξεχασμένα μπουφάν και φαγητοδοχεία. Επίσης, κατά λάθος κάποια παιδιά έχουν πάρει μπουφάν άλλων. Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε να ελέγξετε προσεχτικά τα μπουφάν των παιδιών σας, έτσι ώστε να επιστραφούν στα παιδιά που τους ανήκουν, το συντομότερο. Επίσης, σας παρακαλούμε να ράψετε στα μπουφάν το όνομα και το τμήμα του παιδιού σας, για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα.

4. Μικροαντικείμενα
Παρακαλούμε, να ελέγχετε τις τσάντες των παιδιών σας για να μην κουβαλούν στο σχολείο αντικείμενα που δεν χρειάζονται για τη διδασκαλία ή που μπορεί να είναι επικίνδυνα (π.χ. παιχνίδια ή μικροπράγματα που μπορεί να καταπιούν κλπ).
Ευχαριστούμε
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
               1ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
1.       Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ευχαριστούν τους γονείς που έφτιαξαν βασιλόπιτες.
2.       Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινούμε μια προσπάθεια δημιουργίας βεστιαρίου για τις ανάγκες  των σχολικών εκδηλώσεων. Όποιος γονέας επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει παλιές στολές εθνικών επετείων, καθώς και αποκριάτικες μαζί με τα αξεσουάρ που τις συνοδεύουν (καπέλα, ζώνες, μαντίλια κ.ά.). Παρακαλούμε οι στολές να είναι καθαρές, σε καλή κατάσταση, να είναι σε κρεμάστρα, μέσα σε νάυλον και να συνοδεύονται με ένα καρτελάκι ή αυτοκόλλητο στο οποίο θα αναφέρεται η «ονομασία» της στολής και το νούμερό της.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στη θετική και άμεση απάντησή σας. 

Σχόλια